Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan disse stoppe krigen?

Det er laget ny avtale om å legge bort våpen i Syria.

Russland, Iran, Tyrkia og Donald Trump i USA. Disse kan avgjøre framtida til Syria. Torsdag kan det bli ny pause i kampene.

Landene støtter hver sin side i krigen. Russland hjelper presidenten med å bombe. Også Iran samarbeider med syriske myndigheter.

Tyrkia støtter flere grupper med opprørere. Disse gjør opprør mot regimet i Syria. USA og andre land har krevd at presidenten i Syria må slutte. Men Russland er uenig.

Donald Trump har andre meninger enn president Barack Obama. I januar blir Trump ny president i USA. Han er mer positiv til Russland. Det kan hjelpe for fred i Syria, skriver NTB. Det er fordi USA og Russland kan samarbeide bedre.

Trump fikk julebrev fra Vladimir Putin. Han er president i Russland.

– Forholdet mellom Russland og USA er viktig, skal Putin ha skrevet.

Nå er det laget en ny avtale. Det melder medier i Tyrkia. Russerne og tyrkerne er enige. De skal ha pause i kampene. Det skal gjelde hele Syria, skriver nyhetsbyrået NTB.

Avtalen skal gjelde fra midnatt torsdag. Terrorgrupper får ikke være med på avtalen. Men det er ikke kjent hvilke grupper det er.

Regimet i Syria kan snakke med opprørerne. Slik kan det bli fred i landet. Russland og Tyrkia vil lede forhandlingene. Det opplyser nyhetsbyrået Anadolu.

Krigen i Syria startet i 2011. Nylig tok regjeringen i Syria kontroll i Øst-Aleppo. Det regnes som en stor seier. Aleppo var landets nest største by.