Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kan gi asyl til Assad

Russland kan gi asyl til Syrias president Bashar al-Assad dersom han må forlate Syria. Det sier president Vladimir Putin.

Dersom Syras president blir tvunget til å dra fra Syria, kan han få asyl i Russland. Det sier Russlands president Vladimir Putin i et intervju med den tyske avisa Bild. Der sammenligner Putin Assad med den amerikanske varsleren Edward Snowden. Snowden fikk asyl i Russland i 2013.

– Det var definitivt vanskeligere å gi asyl til Snowden enn det vil være i Assads tilfelle, sier han.

Putin sier samtidig at det er for tidlig å si om Russland kan bli nødt til å beskytte Assad. Assad styrer et land hvor det har vært borgerkrig de siste fem årene.

– Først må den syriske befolkningen kunne stemme. Deretter får vi se om Assad må forlate landet, dersom han skulle tape valget, sier han.

Russland har i flere måneder støttet Assad og hans styrker. De har hjulpet til med kampfly og våpen. Slik støtter de også opprørere som støtter Assad. Og som kjemper mot terrorgruppa Den islamske staten (IS), Ifølge Putin.

Putin innrømmer at han synes Assad har gjort mange dårlige valg. Men han sier Russland vil fortsette å støtte presidenten.

– Konflikten er blitt så stor på grunn av påvirkningen fra land utenfor Syria. Med våpen, penger og krigere. Assad kjemper ikke mot sin egen befolkning, men mot dem som kjemper mot regjeringen.

LES MER HER: Uenige om al-Assad