Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan ha vært korona i Sverige lenger enn de trodde

Det kan ha vært korona i Sverige lenger enn ekspertene har trodd. Onsdag er 48 nye døde av korona-viruset i landet.

Korona-viruset har vært lenge i Sverige. Det kan ha vært i landet siden desember. Det sier legen Anders Lindblom til avisa Svenska Dagbladet. Han mener det kan ha kommet til Dalarna først. Det er en region i Sverige. Det var først 31. januar at den første smittede ble registrert i Sverige.

Les også: Sier det burde blitt gjort mer fra starten av

Lindblom jobber med smittevern i Dalarne. Han tror det ble spredd lite smitte i desember. Men han tror at noen få personer kan ha vært syke. De ba om hjelp hos helsetjenesten, skriver avisa.

– På omsorgs-senteret i Svärdsjö var det mange som hadde problemer med hals og nese. De hadde hatt kontakt med en person som kom fra Wuhan i Kina, sier han.

Les også: Nå mister du sykepenger ved svenskehandel

Flere har blitt testet etterpå. De har vært uten andre symptomer. Men kroppen har hatt anti-stoffer mot korona.

En forklaring kan være at de er blitt smittet uten å få symptomer på korona. Men Lindblom sier det er mer sannsynlig at de var syke tidligere. Han tror de var syke i slutten av 2019.

Onsdag er 48 nye døde av korona-viruset i Sverige. Det viser oppdaterte tall fra Folkhälsmyndigheten. 5.209 personer er til nå døde av korona-viruset i landet. Det er også registrert 1.487 nye smittede.