Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kan stille som uavhengig kandidat

Milliardæren Donald Trump åpner for å stille som uavhengig kandidat. Det er hvis han ikke blir Republikanernes kandidat i presidentvalget i USA.

Natt til fredag var det debatt hos partiet Republikanerne i USA. Debatten var i byen Cleveland. Under åpningen fikk alle deltakerne et spørsmål: Om de kunne love å støtte partiets kandidat, uansett hvem det blir.

Trump var den eneste som ikke ville gi dette løftet. Isteden åpnet han for å stille som uavhengig i presidentvalget. Selv om det vil skade Republikanerne.

– Han satser allerede på flere hester. Fordi han er vant med å kjøpe politikere av alle slag, sa senator Rand Paul.

– Jeg har gitt deg masse penger, kjeftet Trump tilbake.

Litt senere hevdet Trump at politikere pleier å gjøre det han ber om når han gir penger til dem. Dette er et tegn på et «ødelagt system», ifølge Trump.

På forhånd var mange spente på hvordan Trump ville klare seg i debatten. Flere ventet på at han skulle si rare og frekke ting. De fikk det de ventet på.

Megyn Kelly var en av debattlederne. Hun ramset opp eksempler på Trumps beskrivelser av kvinner han har kritisert: «Bikkjer», «feite griser», «avskyelige dyr» og flere andre slemme ting.

– Jeg har ikke tid til politisk korrekthet, forklarte Trump. Så kom han med noe som minnet om en trussel om «ikke å være grei» mot Kelly.

– Men jeg skal la det være, sa han.

Forretningsmannen Trump har gjort det bra så langt i kampen om å bli partiets kandidat. Han har gått forbi flere andre på meningsmålingene. Flere av dem har brukt årevis i politikken på å forberede seg til presidentvalget.

I tillegg til Trump, Paul og Jeb Bush deltok Floridas senator Marco Rubio og guvernør Scott Walker i debatten. Det gjorde også tidligere guvernør Mike Huckabee, senator Ted Cruz, New Jerseys guvernør Chris Christie, legen Ben Carson og Ohios guvernør John Kasich.

LES MER HER: Spente på Trump-krangel

LES MER HER: Nå vil han bli president