Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kaoset stopper ikke OL

Folk vil kvitte seg med presidenten i Brasil. Men før OL er landet mer redd for terrorangrep og forurensing.

Om 100 dager starter De olympiske lekene i Rio de Janeiro i Brasil. Men landet sliter. De har problemer med økonomien, kriminalitet og det farlige zikaviruset.

 

De siste månedene har det også vært store politiske skandaler. Mange mener at president Dilma Rousseff har jukset med regnskap. Hun skal ha skjult at landet sliter med økonomien. De andre politikerne vil saksøke henne. Trolig forsvinner Rousseff fra presidentjobben om kort tid. Visepresidenten Michel Temer tar over så lenge.

 

Men det politiske bråket vil ikke hindre OL fra å bli holdt i august. Det sier idrettsminister Ricardo Leyser til det franske nyhetsbyrået AFP.

 

– Krisen betyr ikke noe for OL. De store regningene er allerede betalt. Vi har planlagt godt og er ferdige med de store avgjørelsene, sier han.

 

Ministeren er mer bekymret over den høye forurensning i havneområdet, skriver nyhetsbyrået NTB. Der skal seilerne konkurrere under OL.

 

– Vi hadde god mulighet til å rense bukta. Men det ble ikke gjort skikkelig. Fortsatt er det mye kloakk som kommer ut i vannet, sier Leyser.

 

Mulige terrorangrep er en annen bekymring. Ministeren synes det er vanskelig å være nok forberedt på at slike angrep kan skje.

 

– Paris var ikke klar. Brussel var ikke klar. Det kan skje, uansett hvor mye du forbereder deg. Terrorismen i dag er langt mer ond og komplisert enn for ti år siden, sier Leyser.