Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kinas verste ulykke i Yangtze-elva

65 personer er funnet døde etter båtulykken i Yangtze-elven i Kina. Ulykken er den verste på elva noensinne.

Familier venter fortsatt på svar etter båtulykken i Yangzte-elva. Båten som veltet mandag kveld, var fylt med sovende turister. Så langt er kun 14 personer hentet ut i live. Håpet svinner for de 377 personene som fortsatt er savnet.

Natt til torsdag ble enda 39 døde hentet ut av den kantrede båten, melder den statlige TV-kanalen CCTV. Ulykken kan være Kinas mest dødelige båtkatastrofe på nesten 70 år. Det er den verste noensinne på Yangtze-elva.

Redningsmannskapene har fortsatt ikke gitt opp sine søk i båten. 456 personer var om bord da den ble rammet av en tornado og veltet.

Redningsmannskapene planlegger å skjære et hull bunnen av skroget. Det stikker opp av vannet. Slik vil dykkerne komme bedre til. Det skriver nyhetsbyrået Xinhua.

– Skipet sank i løpet av veldig kort tid, så det kan fortsatt være luftbobler inne i skroget. Det betyr at det fortsatt kan finnes overlevende, sier ingeniøren Li Qixiu til Xinhua.

En busslast med 80 familiemedlemmer av båtpassasjerer kom torsdag til ulykkesstedet. De brøt seg gjennom en veisperring med 20 til 25 politifolk. Familiene har fått beskjed om at de kun kan se ulykkesstedet på dagtid. Visepolitisjefen i Jiangsu-provinsen lovet å ordne busser til dem torsdag morgen. Journalister får ikke lov til å bli med.

Rednings-mannskaper leter etter både døde og overlevende i et stadig større område. De leter helt ned til 220 kilometer nedstrøms fra stedet der turistbåten ligger. Døde mennesker kan ha blitt skylt et stykke nedover den enorme elven.

Avisa Aftenposten skriver at over 4.000 mennesker er med på redningsoppdraget.

I 1948 døde over 1.000 mennesker da et dampskip eksploderte på Huangpu-elven. Ulykken mandag er den verste siden da.

LES MER HER: Leter gjennom lugar for lugar

LES OGSÅ:
Båt med over 450 passasjerer sank