Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kinesisk kamp mot gategriller

Det er ikke lenger lov å grille kjøtt i matboder i Kinas hovedstad. Forbudet skal minske forurensingen av lufta.

Myndighetene i Beijing i Kina forbyr grilling av kjøtt i matboder på gaten. Forbudet skal gjøre at det blir mindre forurensing av lufta.

De nye reglene blir innført fra og med torsdag. Mange har pleid å selge grillet lam, kyllingvinger og grønnsaker på gaten. De må nå lage maten innendørs.

Det vil også bli forbudt å selge populære kalde retter, som agurk- og hvitløkssalat og tofuskinn ute på gaten. Hensikten er å gjøre matsikkerheten bedre. Det meldte statlige medier onsdag.

De nye reglene vil bety store endringer for de mange gaterestaurantene i Beijing. Der har folk kunnet sette seg ned ved et fortausbord og få servert mat. Maten er laget på en grill rett ved siden av.

I fjor sa en av Beijings politikere at grilling er en viktig årsak til forurensingen i byen. Da reagerte mange. Nå protesterer bloggere igjen.

«Hele miljøet er ødelagt. Utslipp fra industrien og for mange biler er de viktigste årsakene. Hva er poenget med å hindre at innbyggerne i Beijing får spise agurksalat utendørs?». Det skriver en blogger i et innlegg.