Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kinesisk sykehus-direktør døde av viruset

Nesten 1.900 er døde på grunn av covid-19-viruset. Over 72.000 er smittet av det som tidligere ble kalt Wuhan-viruset.

Dødstallene for covid-19-viruset øker fortsatt. Covid-19 er det nye navnet på Wuhan-viruset. Nesten 1.900 er døde på grunn av viruset. Tallene er fra tirsdag morgen.

En av de døde er Liu Zhiming. Han var direktør ved et sykehus. Det ligger i byen Wuhan. Han var smittet av covid-19-viruset. Det sier statlige, kinesiske medier.

CCTV er Kinas statskanal. De sier at Zhiming døde tirsdag morgen. Alle forsøk på å redde ham hadde mislyktes.

Minst seks andre helse-arbeidere har dødd. 1.716 er blitt smittet. Det er ifølge offisielle tall, sier nyhetsbyrået NTB.

Folkets dagblad er en kinesisk avis. På mandag skrev de at Zhiming var død. Det gjorde de på det sosiale mediet Twitter. Nyheten ble raskt fjernet. Først et halvt døgn senere ble historien bekreftet.

Li Wenliang var legen som først sa fra om viruset. Han døde av viruset. Den nyheten ble også fjernet. Kinesiske myndigheter sa det var løgn. Senere bekreftet de at også den historien var sann.

Tirsdag morgen var over 72.000 kinesere smittet. Nesten 1.900 personer er døde.

Viruset skal være farligst for eldre og syke. Det sier den største studien av sykdommen til nå. Den er basert på 70.000 personer som er smittet. Den er laget på et kinesisk smittevern-senter.

Andelen som dør av viruset er 2,3 prosent. Viruset ser ikke ut til å være noen stor fare for yngre mennesker.

Ingen barn under ni år skal ha mistet livet. Andelen mellom 10 og 39 år som dør er på bare 0,2 prosent. 14,8 prosent av smittede over 80 år dør av sykdommen.