Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjemper mot branner

Australia kjemper mot nok en natur-katastrofe. I vest herjer store skogbranner.

Skogbrannene er helt ute av kontroll. Mer enn 64 hjem er rasert i området rundt byen Perth. Dette tallet kan komme til å vokse sterkt, sier tjenestemenn mandag. Det er ikke meldt om dødsfall eller alvorlig skadde i brann-områdene.

Rundt 400 brannmenn kjemper mot flammene. Det er også tilkalt to spesialister på skogbrann. De skal hjelpe brannvesenet med å planlegge innsatsen mot brannene. Det lokale politiet har startet etterforskning av brannene.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannene. Jeg kan bekrefte at vi har laget en politi-gruppe som skal etterforske skogbrannene. Det gjør vi på grunn av katastrofens størrelse og fordi folks hjem har blitt ødelagt, sier en talsmann for politiet. Det skriver den australske nettavisa Perthnow.com.au.

BILDESPESIAL: Mistet huset i stormen

Craig Hynes mener det er minst to ulike branner som herjer i utkanten av Perth. Han er brannsjef i byen. Perth er en by med omtrent 1,5 millioner innbyggere. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi har ikke kontroll over noen av brannene. Folk må holdes borte fra hus i brann-områdene, sier Hynes.

Sterk vind har fått flammene til å blusse opp igjen flere steder. Det har skjedd på steder der brann-mannskapene trodde de hadde fått full kontroll. Men mandag ser det ut som om det blir mindre vind.

Seks helikoptre dumpet vann fra lufta over områdene som brenner. Det skriver nettstedet NRK.no.

Øst i Australia var det store oversvømmelser for få uker siden. For få dager siden skapte syklonen Yasi store ødeleggelser nordvest i landet. Det er det verste uværet som har vært i landet på et århundre.

LES MER HER: Store ødeleggelser i Australia