Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kraftig jordskjelv på Filippinene

Fire personer døde og flere ble skadd. Det skjedde da et kraftig jordskjelv rystet Filippinene onsdag.

Onsdag rystet et kraftig jordskjelv regionen Mindanao på Filippinene. Det skjedde rundt klokka 19.30. Senteret av skjelvet lå knapt 8 kilometer utenfor byen Columbio. Det skjedde 14 kilometer under jordas overflate. Skjelvet ble målt til en styrke på 6,4. Det sier amerikanske geologer.

To personer døde og 18 ble skadd i et jordskred. Det ble utløst av jordskjelvet i byen Magsaysay. Det melder landets sivilforsvar, ifølge nyhetsbyrået AP.

Også to andre har dødd i jordskjelvet. Det melder TV-nettverket ABS-CBN. En av de døde er en sju år gammel jente. Hun døde i byen Datu Paglas da et hus raste sammen.

Fire personer ble skadd i byen Tulunan. Det skjedde da minst to hus raste sammen. 27 personer ble skadd i byen Magasay. Det sier sivilforsvaret torsdag morgen. Tre til ble skadd i byen M'lang.

Til sammen er over 60 mennesker skadd. Det sa filippinske myndigheter onsdag kveld.

– Det var det kraftigste jordskjelvet jeg noensinne har opplevd, sier Sara Duterte. Hun er ordfører i byen Davao. Hun er datter av president Rodrigo Duterte.

De kraftige rystelsene skapte stor frykt. De fikk folk til å løpe ut av boliger og butikker i panikk.

En times tid senere ble det registrert et etterskjelv. Det hadde en styrke på 5,5. Det skjedde i provinsen Sultan Kudarat.

Folk i en landsby ved foten av et fjell måtte forlate husene sine onsdag. Årsaken var at det ble registrert 200 etterskjelv, skriver nyhetsbyrået Reuters. De siterer kanalen CNN.