Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krasjet nesten med russisk fly

Et fly fra SAS krasjet nesten med et russisk overvåkingsfly. De to flyene var bare 90 meter fra hverandre på det nærmeste.

Et fly fra selskapet SAS holdt nesten på å krasje 3. mars i år. Det melder kanalen Sveriges Television. Flyet var på vei fra København i Danmark til Roma i Italia. Rett etter avgang fikk SAS-flygerne vite at et annet fly lå midt i kursen der SAS-flyet var på vei. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det var et russisk overvåkingsfly som var på vei mot SAS-flyet. Flyet kunne ikke sees på SAS-flyets eget system for varsling. Det russiske flyet ble oppdaget av en radarstasjon. Radarstasjonen varslet SAS-flyet.

De to flyene var bare 90 meter fra hverandre på det nærmeste. Fly skal passere minst 300 meter fra hverandre. Dermed var flyene langt nærmere hverandre enn det som er tillatt.

– Det er jo veldig nære. Jeg kan tenke meg at det var en ubehagelig opplevelse for SAS-pilotene, sier Jens Olsson til nettavisa Sydnytt.se. Han jobber i den svenske havari-kommisjonen. De gransker flyulykker og hendelser som kunne blitt ulykker.