Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever 181 millioner kroner

181 millioner kroner. Det krever gisseltakere for å slippe fri nordmannen Kjartan Sekkingstad.

Kjartan Sekkingstad fra Norge og tre andre gisler er fanget på Filippinene. I en ny video krever gisseltakerne penger for å slippe dem fri. Det skriver avisa Bergens Tidende.

Sekkingstad ble bortført sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall. Gisseltakerne tok også med Halls filippinske kjæreste Marites Flor. De fire var på Oceanview Marina på øya Samal sør på Filippinene. Sekkingstad har jobbet der i flere år. De fire har vært gisler siden natt til 22. september.

Gisseltakerne krever 1 milliard filippinske pesos for hvert av gislene. Dette er omtrent 181 millioner norske kroner.

I videoen trues Sekkingstad av en mann med en stor kniv.

– Vær så snill, innfri kravene deres. De mener alvor og de er veldig farlige, sier Sekkingstad i videoklippet. Videoen er 90 sekunder land.

Det var lenge usikkert hvem som holder gislene fanget. Men det er trolig en gruppe som er med i Abu Sayyaf-geriljaen. De har sagt at de støtter terror-gruppa Den islamske staten (IS).

Gislene holdes trolig fanget i Patikul-området. Det ligger på øya Jolo i Sulu-provinsen. Det er ikke første gangen at gruppa har bortført folk. I april i fjor ble to tyskere tatt til fange. De ble løslatt i oktober etter at noen skal ha betalt mye penger for dem.

LES MER HER: Viser fram bilder av norsk gissel

LES OGSÅ: – Gisler tatt med til fjellområde