Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever at angrep fra Israel stanses

Natt til tirsdag bombet Israel 50 steder på Gazastripen. Palestinas president Mahmud Abbas krever at Israel stanser angrepene.

Israel må stanse angrepene på Gazastripen i de palestinske områdene. Det krever Palestinas president Mahmud Abbas. Natt til tirsdag bombet Israel 50 steder på Gazastripen.

Meldingen fra den palestinske presidenten ble sendt ut av nyhetsbyrået WAFA.

LES MER HER: Israel bombet Gaza

Abbas ba også det internasjonale samfunnet om å gjøre noe. Det er for å hindre mer at situasjonen i regionen blir verre.

Peter Lerner er talsmann for det israelske forsvaret. Han sier samtidig at landet er forberedt på at konflikten blir verre.

– Vi kan ikke leve med situasjonen slik den er nå. Det sa Lerner i et intervju med den amerikanske kanalen CNN. Mandag ble mer enn 80 raketter skutt fra Gazastripen mot Israel. Angrepene fortsatte tirsdag.

LES MER HER: Ringte faren til drept palestinsk gutt

USAs president Barack Obama har også snakket om situasjonen. Det er for første gang etter drapet på tre israelske og én palestinsk ungdom.

– Dette er en farlig utvikling for regionen. Begge sider må beherske seg, sier presidenten ifølge den israelske avisen Haaretz.