Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever at Facebook gjemmer video av kongen

Thailandske myndigheter liker ikke denne videoen. De mener den fornærmer kongen.

I videoen øverst i saken går Maha Vajiralongkorn rundt på kjøpesenter i Tyskland. Han har på seg en kort gul topp som viser magen. Han har store tatoveringer på kroppen. Han går sammen med en ukjent kvinne, skriver kanalen NRK.

Videoen har fått stor oppmerksomhet. Maha Vajiralongkorn er nemlig kongen av Thailand. Videoen er filmet i fjor sommer. Det var rett før han ble konge.

Myndighetene i Thailand krever at Facebook fjerner videoen fra nettstedet. Facebook har stengt den for folk i Thailand, men flere sider har lagt den ut på nytt. Thailand sier de vil saksøke Facebook om ikkew videoen er helt borte i morgen.

Det er strengt forbudt å snakke stygt om kongen i Thailand. Folk kan bli dømt til fengsel i 15 år for det. 105 mennesker har blitt arrester for å fornærme kongen de siden 2014, skriver den engelske avisa Daily Mail.

Det er ikke første gang det har blitt tatt underlige bilder av ham. Han har på seg omtrent samme klær på et bilde fra en flyplass i Tyskland.

Det finnes også en video der han feirer fødselsdagen til hunden sin. Tjenerne har pentøy, men ikke prinsen. Hans tredje kone har bare på seg truse. Hun ligger på bakken og spiser av hundeskålen.