Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever rettferdighet for drept 8-åring

Indias statsminister fikk ingen varm velkomst i London.

Narendra Modi kom til Storbritannia onsdag. Han hilste på kronprins Charles, prins Harry og hans forlovede Meghan Markle.

Men ikke alle var glade for besøket fra Indias statsminister. Han ble møtt med store protester i London. Trolig blir det flere protester utover uka mens Modi er på besøk.

Protestene handler om ulike ting, skriver avisa The Hindu. Mange mener at indiske myndigheter tar for lett på voldtekt og vold mot kvinner. Samtidig protesterer mange mot situasjonen i Kashmir. India har kontroll over deler av Kashmir. Men muslimske opprørere vil rive regionen løs fra India.

Nå er hele India rystet over drapet på 8 år gamle Asifa Bano fra Kashmir. Hun ble dopet ned og holdt fanget i et tempel for hinduer. Der ble hun voldtatt av flere menn i flere dager. Så ble hun drept. Asifa var muslim. Åtte hinduer er arrestert i saken. Voldtekten og drapet var trolig en hevn for å skremme muslimene i området. Det mener etterforskere, ifølge kanalen Al Jazeera.

Den grusomme hendelsen har forsterket konflikten mellom muslimer og hinduer i Kashmir. Men også hinduer i India krever rettferdighet for Asifa. Indere skriver på nettsamfunnet Twitter med beskjeden #justiceforasifa (rettferdighet for Asifa).

Til slutt får Modi kritikk for behandlingen av små, regliøse grupper som sikher. Han får også kritikk for hvordan han behandler gruppa dalit. De tilhører den laveste delen av samfunnet i Indias gamle kastesystem. Daliter blir fortsatt undertrykket i India.