Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krigs-forbryteren Mladic er pågrepet

Ratko Mladic er mistenkt for folkemord under krigen i Bosnia. Nå er han arrestert.

Serbisk politi har pågrepet Ratko Mladic. Det bekrefter Serbias president Boris Tadic. Mladic var ettersøkt av verdens-organisasjonen FNs domstol. Han skal ha gjort krigs-forbrytelser. Mladic er mistenkt for folkemord under krigen i Bosnia på 1990-tallet.

Arrestasjonen skjedde for flere timer siden. Mannen som ble arrestert, kalte seg Milorad Komadic. Det var den kroatiske avisen Jutarnij List som først meldte dette.

Serbisk radio meldte så at dette kunne være Ratko Mladic. Nå er det bekreftet at det er ham som sitter i varetekt.

Myndighetene i landet skal ha fått et anonymt tips. Det startet den hemmelige operasjonen for å arrestere mannen. Det opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Catherine Ashton er i dag på besøk i Serbia. Hun er utenriks-sjef i Den europeiske union (EU). Serbia ønsker å bli medlem i EU. Men unionen har satt som ett av kravene at Ratko Mladic må pågripes. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mladic var den øverste sjefen for en bosnisk-serbisk hær. Den ble startet i mai i 1992. Mladic og Radovan Karadzic skal være ansvarlige for massakren i Srebrenica i 1995. Da ble rundt 8.000 muslimer drept.

LES MER HER: Møtte ikke i retten

Etter krigen bodde Mladic i Serbias hovedstad Beograd. Der ble han beskyttet av president Slobodan Milosevic. Da Milosevic ble arrestert i 2001, gjemte Mladic seg.

I juni 2008 ble Radovan Karadzic pågrepet i Beograd. Dermed ble Mladic den mest ettersøkte personen ved FNs domstol for krigs-forbrytelser.