Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krisehjelp kommer til Libanon

Libanon trenger hjelp etter katastrofen i Beirut. Flere land bidrar nå med medisiner, felt-sykehus, letehunder og eksperter på redning.

Tragedien skjedde i byens havneområde tirsdag. Den massive eksplosjonen har ført til enorme ødeleggelser. Minst 113 mistet livet. Mange er savnet.

Flere av landene i nærheten var tidlig ute. Qatar har allerede fått på plass flere felt-sykehus. Det er til hjelp for helsevesenet i Libanon, som allerede er hardt belastet av korona-pandemien. Også Kuwait har sendt medisinsk hjelp.

Algerie har lovet å sende fire lastefly og et skip. De vil bidra med humanitær hjelp, medisinsk personell, brannfolk, forsyninger og bygge-materialer.

Også flere europeiske land hjelper til. Frankrike sender tre militærfly. Flyene frakter en mobil helse-stasjon og flere tonn med medisinsk utstyr. Søk- og rednings-eksperter er også med på flyene.

Les også: Flere land sender hjelp til Libanon

Tyskland sender flere titalls eksperter på redning. De skal lete etter overlevende som kan være fanget i ruinene. De har også sendt letehunder.

En rekke andre europeiske land, blant dem Kypros, Nederland, Tsjekkia og Polen, bidrar også med assistanse på flere vis. De sender både letehunder, leger og brann-mannskap og redningsfolk.

Les også: Tusenvis av skadde i Beirut

Norges bidrag er til en verdi av 25 millioner kroner. 40 tonn medisinsk utstyr skal sendes til Libanon. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.