Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kritiserer Trump etter ti dager

Barack Obama skulle bare kritisere Trump hvis amerikanske verdier var truet. Nå har han gjort det.

USAs tidligere president Barack Obama er helt uenig med president Donald Trump. Obama har nå kritisert Trump offentlig. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Dermed brøt han en uskreven regel i USA: tidligere presidenter kritiserer ikke nye presidenter.

Obama kritiserte Trumps nye regel. Den sier at ingen flyktninger får komme til USA på 120 dager. Og ingen personer fra landene Libya, Syria, Somalia, Irak, Iran, Sudan og Jemen får reise til USA på 90 dager.

– Obama er helt uenig i det å diskriminere personer på grunn av deres tro eller religion, står det i en uttalelse fra Obama, ifølge avisa VG. 

– Det er flott at mange er engasjerte. Obama har snakket om at hver enkelt innbygger i USA er viktig. Alle amerikanere har et ansvar for å beskytte demokratiet vårt - ikke bare når det er valg, men hver dag, mener Obama. Det er Kevin Lewis som har skrevet uttalelsen. Han er Obamas talsperson. 

Svært mange har protestert mot Trumps nye regel. Folk har samlet seg i gater og på flyplasser. Frivillige advokater har hjulpet mange reisende fra de syv landene. De har fått hjelp når de har landet i USA.

Sally Q. Yates var foreløpig justisminister i USA. Hun sa at hun ikke ville følge den nye regelen. Da tvang Trump henne til å slutte i jobben.

Også visepresident Mike Pence har sagt at han ikke liker regelen. Det skrev han på nettsamfunnet Twitter.

LES OGSÅ: Roper ut mot Trumps regler