Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kritiserte Russland igjen

Det russiske punkbandet Pussy Riot krevde et fritt Russland under en konsert onsdag. FNs russiske ambassadør var misfornøyd.

Det russiske bandet Pussy Riot sang på en konsert for organisasjonen Amnesty onsdag. Det skjedde i New York i USA. Folk klappet masse da de kom på scenen. Maria og Nadezjda i bandet sa:

– Vi vil ikke tilgi, og vi kommer ikke til å glemme hva Russland gjør mot folket sitt. Vi krever et fritt Russland, sa Nadezjda, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova ble løslatt fra fengsel i desember i fjor. I 2012 ble de to fengslet for å ha sunget en protestsang mot Russlands president Vladimir Putin. Det skjedde i Moskvas største kirke. Bandet har egentlig tre medlemmer. Men én fikk en lavere straff enn de to andre.

Det var popstjernen Madonna som ønsket bandet velkommen på scenen. Hun sa tidligere at hun syntes det var feil at de satt i fengsel. Noen hadde truet Madonna med drap etter at hun sa det.

– Resten av verden må bli like modige som Pussy Riot. Folk må reise seg mot mennesker som president Putin og andre. Det er folk som ikke følger menneske-rettighetene og som er urettferdige, sa Madonna.

Russland og USA er ikke så gode venner akkurat nå. Én av grunnene er at Edward Snowden har fått være i Russland. I USA er han siktet for spionasje. Snowden har fortalt hemmeligheter om hvordan USA har overvåket andre land.

Samantha Power er USAs ambassadør i verdens-organisasjonen FN. Russland er misfornøyd med at hun vil møte Pussy Riot mens de er i New York. Hun vil diskutere menneske-rettighetene. Power vil også høre hvordan det er å være uenige med myndighetene når du bor i Russland.

Russland har også en FN-ambassadør. Han heter Vitalij Tsjurkin. Han var spydig da han ble spurt om hva han mente om møtet.

– Har hun ikke blitt med i bandet? spurte han og mente Samantha Power.

– Jeg hadde trodd hun ville invitere dem til å opptre i den nasjonale katedralen i Washington. Kanskje de kan arrangere en verdensturné for dem? Først Peterskirken i Roma, så kanskje Mekka i Saudi-Arabia. Så kan de avslutte med en stor konsert ved klagemuren i Jerusalem, sa han misfornøyd.