Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kypros ber Russland om hjelp

Kypros må lage en ny plan for å redde økonomien. De planlegger også å få hjelp fra Russland.

Torsdag ettermiddag legger regjeringen fram en ny kriseplan i Kypros. Den skal redde bankene, som nesten er konkurs. Bankene holder stengt denne uka, i frykt for at folk skal tømme kontoene sine.

Nå ber Kypros Russland om hjelp. Det melder Kypros' statlige mediekanal RIK. Den kypriotiske finansministeren Michael Sarris er for tiden i Moskva. Der forsøker han å bli enige med russerne om ulike måter landene kan hjelpe hverandre.

– Det er mange grupper som jobber med flere saker. Banker og naturgass er mulige områder vi kan samarbeide om, sa Sarris til journalister i Moskva torsdag morgen.

RIK sier også at Kypros kanskje vil gi russerne en marinebase hvis de hjelper.

LES MER HER: EU ønsker fortsatt å hjelpe Kypros

Kypros har krav om å skaffe 5,8 milliarder euro. Kravet kommer fra Den europeiske union (EU) og Det internasjonale pengefondet (IMF). De kan gi Kypros en krisehjelp på 10 milliarder euro. Men de vil ikke hjelpe hvis ikke Kypros lager en god nok kriseplan.

Tirsdag sa nasjonal-forsamlingen i landet nei til en avgift for folk som sparer penger i bankene. I den nye planen er det antagelig bare foreslått en mindre avgift på innskudd over 100.000 euro.