Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kysser i protest

To tenåringer fra Marokko kysset og la ut bildet på Facebook. Dermed ble de arrestert. Det har fått mange til å protestere.

En 14-åring og en 15-åring fra Marokko kysset og la ut bildet på det sosiale nettstedet Facebook. Det samme gjøres av tusenvis av tenåringer hver dag over hele verden. Men i Marokko er ikke dette lov. Derfor ble de to arrestert i byen Nador i Marokko. Det ble også 16-åringen som tok bildet. Årsaken var at myndighetene mener de har «krenket den offentlige anstendigheten». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Avhengig av Facebook

Etter kort tid kunne de tre betale seg ut av arresten. Men de kan bli fengslet igjen hvis de blir dømt skyldige i en rettssak.

Fredag er det lukket høring av de tre. Det betyr at ingen får lov til å høre hva som blir sagt i rettssaken. Minst ett hackersamfunn har varslet angrep på offentlige datasystemer hvis de tre blir dømt skyldige.

 

Det har vært en storm av reaksjoner på sosiale nettsteder etter at saken ble kjent. Det har kommet både kritikk og støtte under søke-ordet Nadorkiss.

 

Flere mennesker har samlet seg foran regjerings-bygget i hovedstaden Rabat for å protestere. Det har de gjort ved å kysse så alle har kunnet se det.