Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lang rettssak for Strauss-Kahn

Saken mot Dominique Strauss-Kahn kan ta opp til seks måneder. Uansett får han neppe beholde jobben i Det internasjonale penge-fondet.

Dominique Strauss-Kahn er siktet for forsøk på voldtekt. Han er sjef for Det internasjonale penge-fondet (IMF). I tillegg er han en viktig fransk politiker. Nå sitter han i fengselet Rikers Island i USA. Der sitter han sammen med personer som har gjort alvorlig kriminalitet.

En 32 år gammel kvinne beskylder Strauss-Kahn for å ha forsøkt å voldta henne. Hun jobber som stuepike på luksus-hotellet Sofitel i New York.

Advokaten hennes sier at hun er en ydmyk innvandrer som jobber mye. Hun skal ha det veldig vanskelig etter det som har skjedd. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Verden er snudd opp ned for henne. Dette er en person som jobber hardt. Hun er også alenemor for en 15 år gammel datter. Hun var takknemlig for å ha en jobb. Nå vet hun ikke hva som vil skje i framtiden, sier advokat Jeff Shapiro.

Strauss-Kahns advokat sier at han trolig vil hevde i retten at det ikke var voldtekt. Han mener at stuepiken hadde sex med Strauss-Kahn frivillig.

Andre kilder har tidligere hevdet at Strauss-Kahn ikke var på hotellet da overgrepet skal ha skjedd. Han skulle ha spist lunsj med datteren sin.

I Frankrike er mange i Sosialistpartiet sinte. Årsaken er behandlingen Strauss-Kahn har fått i New York. Han ville sannynligvis vært partiets kandidat i president-valget neste år.

Martine Aubry er leder for pariet. Hun sier bildene av Strauss-Kahn er ydmykende. Bildene av en ubarbert og sliten Strauss-Kahn med håndjern har gått verden rundt.

De franske sosialistene holdt krisemøte tirsdag. De må finne en ny kandidat til å bli president. Aubrey vil ennå ikke si om hun selv kommer til å stille.

– Jeg har kun én plikt: Å sørge for at én av oss vinner i 2012, sier hun.

Franskmenn har ikke mistet troen på Sosialispartiet. Litt over halvparten tror partiet fortsatt har mulighet til å vinne valget. Det viser en menings-måling.

Strauss-Kahn er foreløpig ikke dømt for noe. Men det er få som tror han vil kunne fortsette i stillingen som sjef for IMF.

John Lipsky fra Usa er nestleder for IMF. Han fungerer nå som sjef. Men han har tidligere sagt at han slutter i august. Det er uklart hvem som kommer til å lede penge-fondet videre. Det er på tide at jobben går til noe som ikke er fra Europa eller USA. Det mener Brasil og flere andre land.