Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lege nektes å reise inn i Kongo

Den norske legen Gunnar Farstad ble nektet å reise inn i Kongo søndag. Han skulle ha vitnet i rettssaken mot Joshua French. Dommen kan komme onsdag.

Norske Joshua French er tiltalt for å ha drept kameraten sin i Kongo. Mandag sa dommeren at dommen mot French kan komme onsdag.

Egentlig skulle den ha vært klar på fredag. Men det ble bråk om et brev om hans psykiske helse. Det var skrevet av to norske leger. Derfor utsatte dommeren dommen. Han ville ha de to norske legene som vitner i retten.

Men da den norske legen Gunnar Farstad kom til Kongo søndag, ble han nektet å komme inn i landet. Han ble sendt tilbake med samme flyet han kom med.

– De sier at hans visum ikke var gyldig, sier Jon Otto Brødholt til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i Utenriks-departementet.

Kollegaen Lavrantz Kyrdalen fikk derimot komme inn i Kongo. Brødholt sier begge legene har helt like papirer og har fått visum samtidig.

Dommeren sier at han ikke vil dømme French hvis han er syk. Han åpner for at nordmannen kan bli lagt inn på sykehus. Da kan dommen bli utsatt igjen til han er frisk.

Tjostolv Moland døde på cella i fengselet i Kongo 18. august i fjor. Han delte celle med French. Kongolesiske myndigheter mener at French dopet ned og kvalte kameraten. Norske leger undersøkte den døde. De mener at Moland tok selvmord.