Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Leter gjennom lugar for lugar

200 dykkere leter gjennom det kantrede skipet i Yangzte-elva i Kina. I lugarene finner de stadig flere døde.

Håpet svinner for å finne flere overlevende i det kantrede skipet i Kina. 11 nye døde er hentet ut fra skipet i Yangzte-elva. Det veltet plutselig. 14 mennesker er hentet ut i livet, mens over 420 mennesker er savnet. 18 personer er bekreftet døde, sier den statlige TV-kanalen CCTV.

Båtkatastrofen kan være den verste i Kina på nesten 70 år.

– Vi er et kappløp mot klokken når det gjelder søket. Det har vært vanskelig. Men så lenge det er det minste spor av håp, vil vi gjøre alt vi kan og aldri gi opp, sa Yang Chuantang. Han er Kinas transportminister.

Bilder i kinesiske medier onsdag viste utslitte dykkere og andre redningsarbeidere. De har jobbet gjennom natten i håp om å finne flere overlevende.

I Shanghai har slektninger av båtpassasjerer barket sammen med politiet. De fortviler over manglende informasjon om ulykken. De pårørende nekter å gi opp håpet om å bli gjenforent med sine kjære.

– Jeg håper på et mirakel, sier Tan Zhenxing. Ham er sønnen til en mann som jobbet på båten.

Statsminister Li Keqiang har bedt om regelmessige og åpne oppdateringer fra redningsarbeidet og etterforskningen. Han sier at myndighetene må ha nok folk og penger til redningsarbeidet.

De 456 personene om bord i båten var mellom tre og 83 år, viser en oversikt over passasjerene. De fleste av dem var i 60- eller 70-årene, skriver People's Daily.

 

Passasjerene skal ha fått svært kort varsel før skipet gikk under vann. Turguiden Zhang Hui reddet livet. Han sier til nyhetsbyrået at han hadde 30 sekunder på seg til å få tak i en redningsvest.

Båtens kaptein og sjefmaskinist forklarte etter ulykken at båten ble truffet av en syklon og sank raskt. De to ble pågrepet og avhørt av politiet. De sitter nå i varetekt.

Over 4.000 personer var med i redningsoperasjonen i Yangtze-elven i morgentimene onsdag. De kjemper mot sterk vind og kraftig regn i søket etter passasjerene.

LES MER HER: Båt med over 450 passasjerer sank