Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lever livet mens bombene faller

Natt til fredag sov folk i kjellere i Aleppo i Syria. Angrepene mot folk og bygninger blir stadig kraftigere.

Fredag fortsatte angrepene fra lufta. Opprørere i Aleppo i Syria bombes. Fly fra Russland hjelper soldatene til regjeringen i Syria. Til nå er to sykehus stengt i byen. Begge er truffet i angrep de siste dagene.

Det har vært en pause i kampen mot opprørerne. Men tirsdag var det slutt. Da sa Russland at de ville begynne angrepene igjen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

250.000 mennesker bor fortsatt øst i Aleppo. Det er folk som ikke har noe med krigen å gjøre. Natt til fredag gjemte folk seg i kjellere og bomberom. Angrepene er noen av de kraftigste siden bombingen startet igjen.

En journalist jobber for nyhetsbyrået AFP i Aleppo. Han sier at han hørte tønnebomber. De brukes av regjeringen i Syria. Bombene falt fram til midnatt. Så var det nye angrep tidlig på morgenen.

Syriske soldater forsøkte å ta kontroll over nabolaget Sheikh Said. Men opprørere kjempet tilbake. Det sier gruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). De skjøt blant annet raketter mot soldatene.

Minst 65 vanlige folk skal være drept siden tirsdag. Det sier SOHR.

Et viktig sykehus måtte stenge fredag. Årsaken var bomber.

– Sykehuset med kodenavnet M1 er nå ute av drift. Det er på grunn av angrep fra lufta, sier legen Ayham al-Zoebi. Han jobber i en hjelpeorganisasjon. Alle pasienter er flyttet. Folk som jobbet på sykehuset er også ute av bygget.

Luftangrepet mot sykehuset skjedde torsdag kveld. Tidligere i uka måtte et sykehus for barn i Øst-Aleppo stenge etter angrep.