Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Libyas statsminister bortført

Libyas statsminister Ali Zeidan er bortført. Det sier libyske myndigheter.

En gruppe mennesker med våpen har bortført Libyas statsminister Ali Zeidan. Zeidan ble overfalt på et hotell i Tripoli torsdag morgen, melder nettstedet nrk.no. Zeidan ble bortført sammen med flere av dem han jobber sammen med.

– Ali Zeidan ble av ukjente grunner ført bort til et ukjent sted av en gruppe menn, skriver den libyske regjeringen på sin nettside.

De skriver at mennene trolig er opprørere.

Det ble ikke avfyrt skudd da Zeidan ble tatt. Det forteller en person som jobber på hotellet, ifølge nyhetsbyrået NTB. Personen sier at kidnapperne behandlet Zeidan med respekt.

Zeidan ble statsminister for ett år siden. Han begynte å jobbe mot diktatoren Muammar Gaddaffi i 1980. Etter dette forlot han Libya og bodde i andre land i 30 år.

Mange tror kidnappingen er en protest. Lørdag arresterte amerikanske soldater Al Qaida-lederen Al Libi i Libya. USA mistenker at han var med på terrorangrepene mot USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998.

I Libya har flere beskyldt myndighetene for å samarbeide med amerikanerne. Mange mener at de godkjente at Al Libi ble arrestert. Libyske myndigheter har hele tiden nektet for dette. De sier at de ikke kjenner til aksjonen, skriver NTB.

– Vi vil be om en forklaring fra Washington på kidnappingen av en av våre borgere, sa regjeringen søndag.