Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lite håp om å finne overlevende

Flere titalls mennesker er fortsatt savnet etter ferjeulykken på Filippinene. Men dykkere har måttet avbryte letingen.

Det er mye bølger i området hvor en ferje veltet utenfor Filippinene. Det gjør det vanskelig å lete etter flere mennesker som fortsatt er savnet. 38 mennesker er funnet døde etter ulykken.

– Bølgene er store, og det er farlig for dykkerne våre. Vannet er også gjørmete. Det er nesten umulig å se, sier politibetjent Asher Dolina til nyhetsbyrået AFP fredag.

Ferja Kim Nirvana hadde trolig 189 personer om bord. Den veltet utenfor Filippinene på vei fra byen Ormoc til Camotes-øyene torsdag.

125 mennesker er blitt reddet. Men 26 er fortsatt savnet, sier lokale tjenestemenn.

Slektninger ventet fredag på nyheter om sine familier ved havna i Ormoc. De hadde ikke sovet hele natten. Andre lette på sykehusene og i likhusene.

Ved havna sitter ti år gamle Gilbert de la Cruz. Han ser ut mot ferja. Der er hans mor, hans åtte år gamle søster og hans ett år gamle bror trolig fanget.

– Jeg er veldig trist fordi jeg ikke vet om de fortsatt er i live. Jeg skal aldri ta båt igjen, fortsetter han. Gutten blir trøstet av sin tante.

Filippinske myndigheter sier de er overrasket over hvordan ulykken kunne skje. Det var ganske rolig sjø da ulykken skjedde. Noen har snakket om at ferja var overfylt. Men myndighetene sier at det ikke stemmer.

Politibetjent Dolina får spørsmål om redningsfolkene forventer å finne flere overlevende. Han svarer:

– Vi vet ikke. Mirakler kan skje.

LES MER HER: Ferje har veltet på Filippinene – 36 er døde