Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lite håp om våpenhvile

Onsdag skal ledere forsøke å lage våpenhvile i Ukraina. Men opprørerne tviler på at det skjer.

Onsdag holdes et toppmøte om krisen i Ukraina. Flere lands ledere skal møtes i Minsk i Hviterussland. De skal forsøke å lage en plan for fred mellom Ukraina og opprørerne øst i landet.

Men opprørerne sier det er altfor tidlig å snakke om en våpenhvile i Øst-Ukraina.

Onsdag morgen traff en granat en busstasjon. Det skjedde i sentrum av den østukrainske byen Donetsk. Minst to personer skal være drept.

Samtidig fortsatte opprørerne sine angrep mot regjeringens soldater. Det minsker håpet om at samtalene skal føre til noen fred.

– Så langt er det for tidlig å snakke om noen våpenhvile, sa Denis Pusjilin sent tirsdag kveld. Han leder forhandlingene for opprørerne som støtter Russland.

En russisk kilde sier at forhandlingene ikke skal føre til en løsning på konflikten. Men at det skal bli et område uten kriging i Øst-Ukraina. Det melder nyhetsbyrået RIA.

Rundt midnatt tok diplomatene i Minsk en pause i forhandlingene. Onsdag overtar lederne for Ukraina, Russland, Frankrike og Tyskland.

Barack Obama er USAs president. Han har selv ringt til Russlands president Vladimir Putin. Han ville overtale ham om å godta fredsplanen for Ukraina. Det melder Det hvite hus.

Russlands regjering sier at Obama og Putin ønsker en politisk løsning på krigen. Men russerne mener de ikke er en del av konflikten. De mener den er mellom Ukraina og opprørerne i øst.

Flere enn 5.000 mennesker har dødd i krigen i Øst-Ukraina.

LES MER HER: Flere drept i Øst-Ukraina

LES MER HER: Volden i Ukraina øker