Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

London i sjokk etter nytt terrorangrep

Terrorister kjørte på folk på en bro i London. Så knivstakk de gjester på restauranter og puber.

Minst seks personer er drept og 48 personer ble skadd i angrepene. De skjedde på og nær London Bridge i Storbritannia sent lørdag kveld.

Politiet har også skutt tre menn. De skal ha vært angripere, skriver nyhetsbyrået NTB. Mennene hadde på seg bombevester som var falske.

Først kjørte angriperne en varebil inn i en folkemengde på London Bridge. Angriperne fortsatte videre til fots på Borough Market. De hadde med seg kniver. Området er et sted der folk samles for å spise og hygge seg.

Mange forsøkte å rømme eller gjemme seg, men flere ble knivstukket av angriperne.

– På dette tidspunktet mener vi at seks personer er døde. I tillegg er de tre angriperne drept av politiet, sier Mark Rowley søndag morgen. Han er visepolitimester og leder for politiet som jobber mot terror.

48 mennesker er skadd. De får behandling på fem forskjellige sykehus, ifølge ambulanse-tjenesten i London. Det skriver avisa VG.

En av de skadde er en politimann.

– Vi vil aldri la dem vinne, skrev Sadiq Khan om terroristene på nettsamfunnet Twitter. Han er borgermester i London.

Det er valg i Storbritannia torsdag. Men statsminister Theresa May og Det konservative partiet stanser valgkampen inntil videre.

Jeremy Corbyn er leder for det britiske arbeiderpartiet. Han kaller angrepet for brutalt og sjokkerende. Han ønsker å støtte alle som er berørt av angrepet. Han takker også dem som har hjulpet etter angrepet.

Også ledere i verden uttrykker sympati og støtte til Storbritannia. Angrepet skjedde bare to uker etter terrorangrepet på Manchester Arena i Manchester. 23 mennesker ble drept og 116 mennesker ble skadd. Mange av de døde var barn og unge.