Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Lyver om blod-diamantene

Skuespiller Mia Farrow sier at Naomi Campbell lyver om diamanter fra Liberia.

Supermodellen Naomi Campbell skal ha fått diamanter fra krigsforbryteren Charles Taylor. Campbell fikk en lommebok med noen få diamanter. Det skjedde etter en middag. Middagen var arrangert av Nelson Mandela i 1997.
– Jeg så noen få steiner. De var veldig små og så skitne ut. Det var ingen forklaring, ikke noe brev, sa Campbell under sin forklaring i retten. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Hun var stevnet som vitne i forbindelse med krigsofrbryter-saken mot Taylor.

LES MER HER: Fikk blod-diamanter

Mandag forklarer Mia Farrow seg i rettssaken mot Taylor. Det skjedde i verdens-organisasjonen FNs domstol i Haag i Nederland.

Ifølge Farrow har Campbell fortalt henne at Charles Taylor ga henne edelstenene.
– Jeg husker at Naomi Campbell satte seg ned ved bordet vårt. Hun sa at hun hadde blitt vekket om natten av noen menn. De banket på døra hennes. Mennene hadde blitt sendt av Charles Taylor. De ga henne en stor diamant, sier Farrow. Det skriver nettavisa VG Nett.

Charles Taylor er tiltalt for krigsforbrytelser. Og for brudd på menneske-rettighetene. Taylor regnes som hovedmannen bak drap på mennesker i Sierra Leone. Han var president i Liberia fra 1997 til 2003. Sierra Leone er Liberias naboland. Taylor var en av Afrikas mest kjente krigsherrer i starten av 1990-tallet.