Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Må forklare seg i nasjonal-forsamlingen

Medie-eieren Rupert Murdoch, sønnen James og tidligere redaktør Rebekah Brooks kommer til å møte en storm av spørsmål. Det er når de må forklare seg for politikere i nasjonal-forsamlingen tirsdag.

Tirsdag ettermiddag må medie-eier Rupert Murdoch, sønnen James og tidligere redaktør Rebekah Brooks møte i den britiske nasjonal-forsamlingen. De må svare på spørsmål om avlyttings-skandalen i britiske aviser.

Avisa News of the World hadde avlyttet telefonene til folk ulovlig. Hensikten var å få informasjon de kunne skrive om i avisa. Avisa ble stengt i forrige uke. Flere personer er arrestert i saken.

LES MER HER: Legger ned avis etter avlytting

Utspørringen av de tre medietoppene sendes direkte på TV. Folk er veldig spente på hva de kommer til å si. Tidligere holdt politikere munn. De var redde for å bli hengt ut i avisene til Murdoch. Men nå står de i kø for å kritisere ham.

LES MER HER: La ut falsk artikkel om Murdochs død

Det er ventet at millioner av briter kommer til å se høringen på TV eller internett.

For James Murdoch kan onsdagen bli en skjebnedag. Det er i kampen for å beholde makten i selskapet News International. 38-åringen kommer trolig til å få tøffe spørsmål. Det er om beslutningen om å betale erstatning på millioner av kroner til ofre for telefon-avlytting.

LES MER HER: Slutter etter avlyttings-skandale

Minst en person skal ha fått erstatning mot at han ikke fortalte noen om avlyttingen.

Prins Al-Waleed bin Talal er nest største eier i selskapet News International. Han sier han ikke vil ha noe å gjøre med selskapet. Årsaken er at det er ledet av en person det ikke går an å stole på.

James Murdochs framtid i ledelsen veldig usikker. Det er dersom Al-Waleed bin Talal og andre store eiere ikke er fornøyd med svarene hans tirsdag. Det skriver en britiske avisa The Daily Telegraph