Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Må vente videre på dommen

Norske Joshua French ventet fredag på dommen i Kongo. Men den ble nok en gang utsatt.

Norske Joshua French er anklaget for å ha drept kameraten Tjostolv Moland. Han døde i et fengsel i Kongo i august i fjor. De to delte celle.

Fredag skulle dommen mot Joshua French komme. Rettssaken skulle begynne klokken ni, men først etter klokka tolv begynte møtet i retten. Aktor begynte å protestere på brevet som retten fikk tirsdag. Det handlet om at French har fått en psykisk lidelse. Aktor mente at brevet ikke skulle tas med i rettssaken. Men dommeren sa at brevet skulle med.

Etter noen timer ble det klart at dommen trolig blir utsatt nok en gang. Forsvarerne vil at French legges inn på sykehus. Aktor mente at han bare ville dit for å forsøke å rømme. French klarte ikke å svare på dommerens spørsmål. Derfor sa dommeren at han ville ha de kongolesiske og norske legene som har undersøkt French inn i retten. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hans Marius Graasvold er igjen i Kongo. Han er French sin norske advokat. Fredag møtte han French. Også Kai Eide er i Kongo. Han er spesial-utsending fra Utenriks-departementet (UD).

Egentlig skulle dommen ha kommet tirsdag. Men da kom en rapport fra to norske leger. Da valgte dommer Kabondo å utsette saken. Rapporten fortalte om French sin psykiske helse.

Les mer: Utsettelse i Kongo og Sier at French må betale sykehuset selv