Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange gass-eksplosjoner i USA

Rundt 70 eksplosjoner med gass satte fyr på minst 39 hus. Det skjedde i Boston i USA torsdag.

Det begynte å brenne i minst 39 hus nord for byen Boston i USA torsdag. Årsaken var rundt 70 eksplosjoner med gass. En person er død og ti er skadd.

Det var trolig naturgass som hadde lekket fra gassrør. Det skjedde i forstedene Lawrence, Andover og North Andover. Det sier lokale myndigheter. Folk som får strøm fra seskapet Colombia Gas, ble bedt om å forlate husene sine. Det bor til sammen 146.000 mennesker i de tre forstedene.

I Andover er alle brannene nå meldt slukket.

En 18 år gammel mann døde på sykehus torsdag kveld. Det skjedde etter at bilen han satt i, ble truffet av en pipe. Den fløy av et hus som eksploderte i Lawrence.

I tillegg er minst ti personer bekreftet skadd. En av dem er kritisk skadd. De har enten pustet inn røyk eller fått skader i eksplosjonene.

Politisjef Joseph Solomon kom tidlig til stedet. Han sa at brannene og røyken gjorde at det ikke var mulig å se himmelen.

Ra Nam bor i Lawrence. Han løp ned i kjelleren da brannalarmen gikk. Der fant han varmtvanns-beholderen i brann. Noen minutter senere hørte han en kraftig eksplosjon fra nabohuset. Den fikk bakken til å riste. Da løp han ut i hagen. Der så han en kvinne og et barn som kom løpende ut av nabohuset. Samtidig sto kjelleren deres i full fyr. Det forteller Nam til nyhetsbyrået AP.

Brannene skjedde på grunn av høyt trykk i gassrørene. Det sa etaten for krisehåndtering i delstaten Massachusetts. Colombia Gas jobbet med å lette på trykket. All strøm er nå stengt i disse områdene, ifølge politiet.

Colombia Gas skulle fikse på gassrørene i disse områdene. Det sa selskapet tidligere torsdag. Men det er ikke kjent om arbeidet hadde begynt.