Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mer drama i Storbritannia

Politiker Nigel Farage får trolig ønsket sitt oppfylt. Storbritannia skal melde seg ut av EU. Nå slutter han som leder i partiet UKIP.

– Målet mitt var å få Storbritannia ut av EU. Det var det vi stemte for i folkeavstemningen. Nå føler jeg at jeg har gjort mitt. Det er rett å slutte, sier Nigel Farage, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Farage har vært leder i partiet UKIP. Det er kjent for å være imot innvandring og Den europeiske union (EU). Han har kjempet i mange år for at Storbritannia skal melde seg ut EU. Farage sier at han skal fortsette å være medlem i partiet. Han kommer også til å være med i partiets gruppe i EU-parlamentet.

Storbritannia er rammet av kaos i politikken. For ti dager siden sa britene at de ønsker å forlate EU. Etter det har flere politikere sagt at de skal slutte. Også statsminister David Cameron. Han slutter i jobben i september. Politikerne som ville ha britene ut av EU, sliter. De får kritikk fra folket. De mener at de har fått falske løfter. Politikerne har heller ingen klar plan for hvordan de skal melde seg ut av EU. En av disse politikerne er Boris Johnson. Han håpet at han skulle bli ny statsminister. Men før helgen sa han at det ikke vil skje. Han er for upopulær i partiet sitt.

Den store favoritten til å bli ny leder i partiet og statsminister er Theresa May. Hun er innenriks-minister. Hennes motstander er Micheal Gove. Han er justisminister i landet og er veldig upopulær. Hvem som vinner kampen, får vi vite 9. september.