Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mer uro i Aten

Tirsdag begynte grekerne en to dagers streik. I Aten var det kamper mellom demonstranter og politi.

Titusener av demonstranter marsjerte fredelig gjennom Aten. Det er hovedstaden i Hellas. De samlet seg senere foran nasjonal-forsamlingen. Der ropte de skjellsord mot politikerne.

LES MER HER: Enige om å spare

Men ikke alle demonstrerte fredelig. Unge demonstranter i svarte klær kastet steiner og brann-bomber mot politiet. Politiet svarte med tåregass. Uroen varte til langt på natt. Det var natt til onsdag. Minst ti demonstranter og 21 politifolk ble skadd.

Grekerne er sinte på politikerne. Det er fordi landet må spare mye penger. Det er hvis de skal få nye lån fra Den europeiske union (EU) og Det internasjonale penge-fondet (IMF). EU sier at de trolig vil hjelpe Hellas. Men da må Hellas også spare penger selv. De må spare 222 milliarder kroner. Det er de neste fire årene. Regjeringen har foreslått store kutt. Blant annet må folk betale mer skatt. De vil få mindre fra staten. Onsdag skal nasjonal-forsamlingen bestemme om de skal godta regjeringens forslag.

LES MER HER: Regjeringen får fortsette

Fag-organisasjonene i Hellas startet en streik tirsdag. Den skal vare i to dager. Det er for å protestere mot kuttene. Både offentlige kontorer og skoler er stengt. Sykehusene tar bare imot pasienter som trenger hjelp med én gang. Greske medier streiker i fem timer hver av de to dagene.

LES MER HER: Storstreik i Hellas