Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Merkel skjerper sikkerheten i Tyskland

På bare én uke har terror rammet Tyskland flere ganger. Ni tiltak skal bedre sikkerheten i landet.

Statsminister Angela Merkel har lagt en ny plan. Den skal bedre sikkerheten i Tyskland. Den siste tiden har landet blitt rammet av terror flere ganger. 18. juli angrep en afghansk asylsøker med øks på et tog. Det skjedde i byen Würzburg i delstaten Bayern. Fire personer ble alvorlig skadd. 22. juli drepte en 18 år gammel gutt ni personer på et kjøpesenter i byen München. To dager senere ble en kvinne drept og to andre skadd da en syrisk asylsøker angrep med machete. Samme kveld sprengte en syrisk asylsøker seg i luften utenfor en festival. 12 personer ble skadd.

Merkel har blitt kritisert fordi hun lar så mange flyktninger komme til Tyskland. Mange tror dette øker faren for ny terror. De ønsker at hun skal tillate færre nye flyktninger. Men det er ikke statsministeren enig i. Hun kommer ikke til å gjøre endringer i asylpolitikken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Angriperne ønsker å ødelegge vår følelse av fellesskap, vår åpenhet og villighet til å hjelpe folk i nød. Det finner vi oss ikke i, sa statsministeren under en presse-konferanse torsdag.

Hun beskrev angrepene som «sjokkerende og deprimerende». Og hun sa terroristene hadde hånet Tyskland ved å utgi seg som flyktninger. Men Merkel er enig i at sikkerheten i landet må bli bedre. Derfor har hun laget en ny plan for dette. Den består av ni ulike tiltak som skal gjøres. Blant annet skal forsvaret og spesialsoldater trenes bedre for terrorangrep.