Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Michelle Obama hyllet mannen sin

– Barack Obama har selv gjort den amerikanske drømmen virkelig. Det sa presidentens kone Michelle i sin tale på Demokratenes landsmøte i USA.

Michelle Obama er kona til USAs president. I en tale på partiet Demokratenes landsmøte hyllet hun mannen sin. Michelle snakket om at både Barack Obama og hun selv ble oppdratt i familier som ikke var spesielt rike. Hun sa at de kjenner godt til problemer som vanlige folk i USA sliter med. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Barack kjenner den amerikanske drømmen. Det er fordi han har gjort den virkelig. Og han ønsker at alle i dette landet skal ha den samme muligheten. Det gjelder uansett hvem vi er, hvor vi kommer fra, hvordan vi ser ut eller hvem vi elsker, sa Michelle Obama.

Hun nevnte ikke navnet til presidentens motstander Mitt Romney. Men det hun sa om Obamas oppvekst uten mye penger var en sterk kontrast til Romneys liv. Han er forretningsmann og mange-millionær.

– Barack og jeg ble oppdratt i familier som ikke hadde mye penger eller dyre ting. Men de ga oss noe langt viktigere: Masse kjærlighet og muligheten til å dra steder de aldri selv hadde forestilt seg, sa førstedamen.

Michelle Obama var den viktigste taleren den første dagen på landsmøtet. Møtet er i byen Charlotte i Nord-Carolina.

Her skal Barack Obama offisielt velges som partiets president-kandidat. Men han kommer ikke til møtet selv før senere i uken.

Før åpningen av landsmøtet sa presidenten at han ville se kona tale på TV. Han skulle se talen sammen med parets døtre hjemme i Det hvite hus.

– Jeg håper de ikke får se pappa gråte, sa Obama.

Torsdag skal presidenten selv i tale på en fotballstadion i Charlotte. Der er det plass til 74.000 mennesker.

Da Obama vant president-valget for fire år siden, fylte han slike stadioner uten problemer. Men i dag er det ikke like mange som vil se ham tale. Mange er spent på om de vil få se tomme seter på tribunene når Obama taler.

6. november bestemmer amerikanerne om USAs første svarte president får fortsette i jobben.

Republikaneren Mitt Romney ligger ganske jevnt med presidenten på menings-målingene. Målinger fra viktige stater tyder likevel på at Obama og visepresident Joe Biden ligger best an.