Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mindre håp om å finne overlevende i Beirut

Redningsfolk og soldater sliter med å komme seg inn i ruinene i Beirut. Håpet om å finne overlevende blir stadig mindre.

Rednings-arbeidere og soldater i Libanon leter etter overlevende. Det er etter den store eksplosjonen i hovedstaden Beirut tirsdag. Men de sliter med å komme seg inn i ruinene av bygninger. Håpet om å finne noen som lever, blir mindre og mindre.

Samtidig er det opptøyer i byens gater. Torsdag kveld brukte opprørs-politi tåregass mot demonstranter. De protesterte mot regjeringen. Demonstranter tente på ting, plyndret butikker og kastet stein mot politiet. Det melder det statlige nyhetsbyrået NNA.

Fredag var kraner og bulldosere i gang i havna i Beirut. De prøver å flytte ødelagte ting som ligger overalt. Og nå fram til overlevende som kan være begravet i massene.

Så langt er omtrent 150 bekreftet døde etter eksplosjonen. Omtrent 100 er savnet, ifølge organisasjonen Røde Kors. De fleste jobbet på havna.

Flere tusen mennesker ble skadd. Omtrent 250.000 har fått hjemmene sine ødelagt.

Libanon er i krise. Mange mener eksplosjonen viser dette. Regjeringen klarer ikke å få slutt på korrupsjon og dårlig styre, mener mange. Det var store demonstrasjoner allerede før eksplosjonen skjedde. Den ble startet av en brann i havneområdet. Den gjorde at et stort lager med ammoniumnitrat eksploderte.