Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Minst 132 skolebarn er drept i Pakistan

Minst 132 barn er drept på en skole i Pakistan. Flere hundre elever og lærere ble tatt som gisler av Taliban.

En skole i Peshawar nordvest i Pakistan ble angrepet tirsdag. Flere hundre elever og lærere ble tatt som gisler av opprørere fra gruppa pakistansk Taliban.

De siste tallene viser at minst 132 skolebarn er drept. Flere voksne er også drept. Det siste tallet på antall drepte er 141 personer. 122 personer er skadd. Det melder lokale myndigheter, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Flere er kritisk skadd, sier talsperson Ejaz Khan på sykehuset.

Pakistans forsvar sier at de har drept alle seks angriperne.

En journalist fra nyhetsbyrået Reuters var på stedet. Han fortalte at han hørte skyting fra bygget. Det skal også ha vært tre eksplosjoner.

Jamshed Khan kjører skolebuss. Han så angrepet starte.

– Vi sto utenfor skolen, og plutselig begynte skytingen. Det var kaos overalt, og barn og lærere skrek, sier Jamshed Khan til Reuters.

De seks mennene angrep skolen med våpen om morgenen tirsdag. Det var rundt 500 elever og lærere der, ifølge NTB. Skolen drives av militæret.

Angriperne fikk ordre om å drepe de eldste elevene på skolen. Det sier en talsperson for gruppa Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP). Det er pakistansk Taliban.

Det pakistanske militæret gjorde i sommer flere aksjoner mot Taliban i Nord-Waziristan.

– Vi angrep skolen fordi hæren angriper våre familier. Vi vil at de skal føle vår smerte, sier talsperson Muhammad Umar Khorasani i TTP.