Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Minst 20 døde i uvær

Hus er revet over ende og vasket bort. Jordskred og elver har tatt livet av minst 20 mennesker i Japan.

Hittil er minst 20 mennesker funnet døde i uværet i Japan. Over 50 mennesker er savnet, melder nyhetsbyrået Kyodo. En mann druknet da flomvann fosset inn i bilen hans. Elver har gått over sine bredder flere steder i landet.

Tyfonen Talas nådde Japan lørdag. Den feide over øyene Shikoku og Honshi. Uværet hadde med seg vindkast på opptil 108 kilometer i timen. Bare i Wakayama-området er minst 12 mennesker døde. Politiet vil trolig finne flere som er døde i regnværet. Årsaken er at rednings-arbeidere hindres. De stanses av at veier er ødelagt og at det har gått jordskred.

I Nara-området vest i Japan var det flere leirras. Flere er døde eller savnet etter at hus ble feid av gårde av vannet. Det melder TV-kanalen NHK. Nyhetsbyrået Kyodo News skriver at minst 460.000 mennesker har fått beskjed om å evakuere. Det er i de vestlige og sentrale delene av Japan. Minst 3.600 kommer seg ingen vei på grunn av jordskred og ødelagte bruer.

Ifølge NHK er nesten hundre mennesker skadd i uværet.

Den kraftige stormen har sakte beveget seg nordover og forbi Japan. Japanske meteorologer advarer likevel om flere leirras vest i landet. Det har regnet opptil 180 centimeter i flere regioner. Det har blitt registrert siden forrige tirsdag.

Det er ikke første gang at Japan blir hardt rammet av en natur-katastrofe. Et jordskjelv og en tsunami drepte tusenvis tidligere i år.

LES MER HER:24.000 døde og savnede