Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Minst 38 døde i jordskred

Rednings-arbeiderne ble selv tatt av skred i Guatemala.

Flere jordskred traff en vei nær Guatemala. Minst 38 mennesker er funnet døde så langt. Rundt 100 mennesker kan ha blitt begravd levende. Det tror brannvesenet i Guatemala. Ulykken skjedde rundt 80 kilometer utenfor Guatemala by.

LES OGSÅ: Minst 90 omkom i jordskred

Det kan ta to dager å få gravd ut alle ofrene. Det første jordskredet skjedde lørdag. En stor del av jordoverflaten ble plutselig skylt vekk. Skredet tok med seg en strekning av den pan-amerikanske motorveien. Veien går gjennom hele Mellom-Amerika. En hel buss forsvant i jordmassene og leiremassene.

Søndag arbeidet rundt 100 mennesker med å grave fram bussen. Da skjedde det andre jordskredet.
– Så mange som 100 mennesker kan ha blitt begravd, sier Sergio Vasquez. Han er talsperson for brannvesenet. Han sier skredet var som en «vegg av jord». Den  som landet på bussen og  på folkene som forsøkte å grave den ut.
– Så kom det er nytt jordskred og begravde dem, sier Vasquez.


Både profesjonelle redningsarbeidere og frivillige  jobbet sammen for å få ut bussen. Alle skal være tatt av skredet. Det skriver avisa Prensa Libre.

Langs en veistrekning på 50 kilometer skal det har gått over 30 skred. Det er umulig å kjøre eller gå på den pan-amerikanske veien.

– Det er en nasjonal tragedie. Denne helgen har vi hatt ødeleggelser som kan sammenlignes med det vi opplevde med Agatha, sier Álvaro Colom. Han er president i Guatemala.  Agatha var en tropisk storm i mai. 165 mennesker døde. Tusenvis mistet hjemmene sine.

– Det er tragisk at det er de fattige som lider mest under slike naturfenomen, sier presidenten.


I år har det kommet ekstremt mye regn i deler av Guatemala.

40.000 mennesker har mistet hjemmene sine. Rundt 10.000 har blitt evakuert. Det sier myndighetene i Guatemala.