Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mislykket henrettelse i USA

Henrettelsen av en drapsmann i USA ble utsatt på grunn av problemer med giften. 40 minutter senere døde mannen av hjerteinfarkt.

En drapsmann i USA døde tirsdag av hjerteinfarkt. Det skjedde 40 minutter etter at hans henrettelse ble utsatt. Årsaken til utsettelsen var problemer med giften. Dermed ble en annen henrettelse utsatt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Clayton Lockett ble den første som skulle prøve en ny metode for henrettelse. Det skjedde i den amerikanske delstaten Oklahoma. Metoden var en blanding av beroligende middel, bedøvelse og en dødelig dose gift.

Men tretten minutter etter at han fikk sprøyten, ble han urolig og begynte å mumle. Legen som var til stede, stanset henrettelsen. Mindre enn en time senere fikk Lockett hjerteinfarkt og døde.

En talsmann for fengselet sier de tror en blodåre sprakk slik at all giften ikke kom inn i kroppen.

Henrettelsen var blitt utsatt i flere uker. Årsaken var rettslig strid om den nye giftblandingen. Advokatene mente at delstaten holdt tilbake viktige opplysninger om giften.

Den mislykkede henrettelsen gjorde at en annen henrettelse ble utsatt i 14 dager. Det gjelder henrettelsen av Charles Warner.

Lockett var dømt til døden i 2000 for voldtekt og drap på en ung kvinne. Warner var dømt i 1997 for voldtekt og drap av en elleve måneder gammel jente.