Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mistenkt tok bilde med hakekors

Et bilde på internett viser en mann som mistenktes for angrepet på et tempel i USA. På bildet står mannen foran et hakekors.

Wade Michael Page er mistenkt for å ha skutt og drept seks personer i et tempel for sikher i USA. Angrepet skjedde søndag i delstaten Wisconsin. Et bilde av mannen finnes på internett. Der står han foran et hakekors. Hakekors er et symbol for nazister. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Bildet viser Page foran et svart og rødt nazisymbol, ifølge TV-kanalen CNN. Det er blitt lagt ut på Pages egen side på nettsamfunnet MySpace.

Page ble selv drept av politiet utenfor sikh-tempelet i byen Oak Creek. Tidligere har det kommet fram at han var medlem av to rasistiske band. Han skal ha sunget i minst ett av dem.

Det føderale politiet FBI bekrefter at de etterforsker Pages forhold til rasistiske grupper. Men de sier at myndighetene ikke hadde informasjon som tydet på at han planla vold.

– Politiet hadde ingen grunn til å tro at han planla noe som helst, sier Teresa Carlson. Hun er leder for FBIs kontor i Milwaukee.

Hun sier at politiet fortsatt etterforsker drapene som mulig «innenlandsk terrorisme».

– Innenlandsk terrorisme er å bruke vold for å oppnå politiske eller sosiale mål. Dette er en mulighet vi ser nærmere på, sier Carlson.

Fem menn og én kvinne i alderen ble skutt og drept. Det skjedde i og ved sikh-tempelet i Oak Creek søndag. De drepte var mellom 39 år og 84 år gamle. I tillegg ble tre personer alvorlig skadd.