Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Muslimer samler inn penger etter drap på jøder

To muslimske grupper i USA har samlet inn 650.000 kroner. Pengene er til jødene som overlevde angrepet på synagogen i Pittsburgh.

– Vi ønsker å møte ondskap med godhet, slik troen vår sier at vi skal, skriver en muslimsk gruppe.

To muslimske grupper samler inn penger etter massakren i Pittsburgh i USA. Gruppene heter CelebrateMercy og MPower Change.

– Vi vil sende et budskap fra både jøder og muslimer: Det er ikke er plass for denne typen hat og vold i USA, skriver gruppa videre.

Pengene skal hjelpe ofrene og familiene i Pittsburgh.

Lørdag angrep Robert Bowers en synagoge. Han hadde fire våpen, ifølge nyhetsbyrået NTB. Bowers skjøt og drepte 11 mennesker. Det var åtte menn og tre kvinner. De var fra 54 til 97 år gamle. Et ektepar og to brødre var blant ofrene.

Politiet skjøt Bowers, men han overlevde. Bowers blir siktet for hatkriminalitet. Han har et politisk syn på ekstrem høyre side. 46-åringene snakket til politiet da han ble pågrepet. Han sa at jøder begår folkemord. Han sa at han ønsker alle jøder døde.

Bowers mente at jøder hjelper migranter fra Mellom-Amerika på vei til USA. Det skrev han på internett, ifølge CNN. Han skal også ha skrevet hat mot president Donald Trump. Han har for mange jøder rundt seg, mente Bowers.

Bildet viser Robert Bowers. SIKTET: Robert Bowers er siktet for drapene i synagogen. Foto: AFP / NTB scanpix