Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mystisk virus sprer seg i Asia

Et virus sprer seg i Kina, Japan, Thailand og Sør-Korea. Det kan føre til alvorlig sykdom i lungene.

Hittil har 201 personer i Kina blitt registrert med et spesielt virus. Det bekrefter Kinas myndigheter mandag. Viruset gir sykdom i lungene. Det ligner på viruset sars.

Til sammen tre personer er døde i Kina. De var syke av lungeviruset. …

Snart skal folk i landet feire kinesisk nyttår. Flere hundre millioner kinesere skal reise for å feire det. Da frykter en at viruset vil spre seg mye mer.

Utbruddet startet i byen Wuhan. Her er 136 av de nyeste tilfellene registrert. I tillegg er det registrert ett tilfelle i Guandong og to i Beijing. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Viruset har også kommet til Sør-Korea. Det bekreftet landet mandag. Der er en 35 år gammel kinesisk kvinne smittet. Hun tok fly fra Wuhan i Kina til Incheon i Sør-Korea. Kvinnen ble isolert da hun kom til landet. Det betyr at hun ikke får være i direkte kontakt med andre. Årsaken var at hun hadde symptomer som høy feber. Det skriver Reuters.

Viruset er også oppdaget i Japan og Thailand. Personer som har besøkt Wuhan, er smittet.

Trolig er egentlig omtrent 1.700 personer smittet i Kina. Det har forskere regnet seg fram til. De jobber ved et senter for analyse av smittsomme sykdommer. Det er ved Imperial College i London i Storbritannia.

I 2002 og 2003 døde 650 mennesker i Kina og Hongkong. De døde av viruset sars. Det ligner på lungeviruset som nå sprer seg.

Men dette viruset ser ikke ut til å være så farlig som en fryktet. Det mener den danske forskeren Anders Fomsgaard. Han forsker på virus.