Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå er hun historisk

Hillary Clinton kan bli USAs første kvinnelige president.

Hillary Clinton blir president-kandidat for Det demokratiske partiet i USA. Hun fikk natt til onsdag nok stemmer i de siste nominasjons-valgene.

– Takket være dere har vi nådd en milepæl. For første gang i nasjonens historie er en kvinne nominert av ett av de store partiene. Det sa Hillary Clinton i en tale i Brooklyn i New York.

Hun takket også Bernie Sanders. Han har vært hennes konkurrent i valgene i delstatene. Men han sier selv at han velger å fortsette valgkampen.

President Barack Obama ringte Clinton og gratulerte, skriver nyhetsbyrået NTB.

Clinton vant valgene i delstaten New Jersey. Hun vinner trolig også i Montana, New Mexico og South Dakota.

Det er også endelig klart at Donald Trump blir kandidat for Det republikanske partiet. Han vinner i både California, Montana, New Jersey, New Mexico og South Dakota. Det skriver flere medier.

Trump måtte ha støtte fra flere enn 1.237 delegater for å bli valgt som president-kandidat. Det endelige valget av kandidat skjer under republikanernes landsmøte. Det er i juli.

Valget på ny president i USA er 8. november i år.

LES MER HER: Trump og Clinton vant

LES OGSÅ: Han kan stanse Hillary

LES ENDA MER: Clinton og Trump er fortsatt favoritter

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.