Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå er nødhjelpen her

Folk har sultet her lenge. Mandag kom lastebiler med mat inn til Øst-Ghouta i Syria.

Angrep der mange er drept. Nød og en kamp for å overleve. Få timer med opphold i kampene. Slik har den siste halvannen måneden vært for folk i Øst-Ghouta i Syria. Området kontrolleres av opprørere. Syriske styrker forsøker å ta det tilbake.

Mandag kom 46 lastebiler til området. Det skjer for første gang siden konflikten blusset opp igjen, sier verdens-organisasjonen FN.

– Lastebilene er på vei til kontrollstedet i Wafadeen, sa Linda Tom i FNs nødhjelpskontor OCHA . Få timer etter var lastebilene inne i Øst-Ghouta.

Lastebilene har med seg medisiner, medisinsk utstyr og mat til 27.500 mennesker. Flere vil få hjelp i dagene som kommer. FN og andre har fått lov til å levere hjelp til 70.000 mennesker i nød. Det skal skje fram til torsdag.

Rundt 400.000 mennesker bor i området. Det er et enormt stort behov for hjelp. Så langt i år har Øst-Ghouta bare fått nødhjelp én gang. Det var 14. februar. Da hadde lastebiler med hjelp til 7.200 mennesker.

Øst-Ghouta har vært steng i omtrent fire år. 18.februar ble konflikten verre. Syriske soldater har fått hjelp av Russland. Opprørere er angrepet fra lufta. Siden da er minst 709 vanlige mennesker drept. Blant dem er 166 barn. Det sier gruppa SOHR, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Det er pause i kampene fem timer om dagen. Men folk tør ikke dra ut. De bare håper at de ikke blir drept i neste angrep.