Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nekter å snakke med politiet

Makaveli Lindén vil ikke snakke med fransk politi. Han er siktet for drap i Norge.

Tirsdag ble Makaveli Lindén pågrepet i Frankrike. Han er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto. Lindén nekter å snakke med fransk politi.

Lindén var ni dager på rømmen. Han ble pågrepet i byen Dijon i Frankrike tirsdag ettermiddag. Onsdag ble han varetekts-fengslet. Han skal sitte i fengsel til han skal sendes til Norge.

– Han sier ikke et eneste ord. Vi har ikke rett til å avhøre ham. Det er det norske myndigheter som skal gjøre. Men vi er mennesker, og har prøvd å snakke til ham på en ordentlig måte. Man han sier ingenting til oss. Jeg tror ikke han har sagt noen ting til politiet siden han ble pågrepet, sier Olivier Dupas til Nettavisen. Han er assisterende politimester.

Lindén er siktet for drapet på Paltto i på Majorstuen i Oslo i forrige uke. Han er i tillegg siktet for et grovt ran tidligere samme dag.

Lindén har oppført seg voldelig etter at han ble pågrepet. Det sier Dupas til avisa VG.

– Ikke direkte med slag og spark mot politiet. Men hans oppførsel på cellen har ikke vært bra. Han har vært svært aggressiv.

Lindén hadde blåmerker i ansiktet. Det viser bildene av ham utenfor retten i Dijon. Dupas sier at han hadde blåmerkene da han kom til byen.

Svenske Lindén har fått en fransk advokat. Hun heter Adrienne Riquet-Michel, ifølge VG. Hun sier også at han sier veldig lite.

– Han har ikke sagt noe om hvorfor han er her. Han har heller ikke sagt noe annet om saken, sier hun. Lindén har heller ikke sagt at han ønsker å bli sendt til Norge, ifølge advokaten.

Christian Hatlo er politiadvokat i Oslo politi-distrikt. Han sa til nyhetsbyrået NTB onsdag at norsk politi har sendt et brev. Der ber de om å få Lindén utlevert til Norge. Men brevet hadde ikke kommet fram til Frankrike ennå.