Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Nær 250 drept i bombeangrep

Det er sluppet tønnebomber over Aleppo i Syria. 246 mennesker er drept.

Over Syria blir det sluppet tønnebomber. De har drept 246 mennesker. Av dem er det 73 barn. Det sier Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det har blitt sluppet bomber hver dag siden lørdag. På den tiden er 246 drept. Mange hunder personer er skadd, sier SOHR. SOHR er en gruppe syrere som er enig med opprørerne. De holder til i London. SOHR samler inn informasjon om de som er blitt drept og skadd i konflikten. Informasjonen får de fra aktivister, folk som jobber på sykehus og opprørere i Syria.

Tønnebombene som blir sluppet, er laget av spiker og annet metall. Det sprer seg utover når bomben eksploderer. Det er mange som er uenige om det går an å bruke slike bomber. USA kaller angrepene med disse bombene for barbariske. Det er fordi de gjør mye skade.

På grunn av bombene flykter mange fra Aleppo sine bydeler . De er kontrollert av opprørerne.

Siden midten av 2012 har Aleppo vært delt mellom opprørere og de som støtter regjeringen. De militære som støtter president Bashir al-Assad, rykker også fram på bakken. Det har skjedd øst i byen. Det har ført til at den internasjonale flyplassen er åpnet igjen. Den har vært stengt i over et år.