Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Nesten 150 gisler reddet

Terror-gruppa Taliban tok mange personer til fange. Nå er 149 personer reddet. Det sier afghanske tjenestemenn.

149 personer er reddet nord i Afghanistan. Det sier afghanske tjenestemenn. Gislene ble tatt til fange av terror-gruppa Taliban.

Det var styrker fra regjeringen som reddet gislene, sier tjenestemennene. De sier også at 21 mennesker fortsatt holdes fanget av Taliban.

Mandag morgen kom nyheten om at mer enn 100 mennesker var tatt til fange. Blant gislene var det kvinner og barn.

Opprørere stanset tre busser og bortførte passasjerene. Det skjedde i Khan Abad-distriktet i provinsen Kunduz. Det sier Mohammad Yusouf Ayubi. Han er lederen i provinsrådet.

Han tror Taliban var på jakt etter personer som jobber for myndighetene. Eller folk som er med i landets sikkerhets-styrker.

Passasjerene kom fra provinsene Takhar og Badakhshan. De var på vei til hovedstaden Kabul. Det sier en politisjef i Takhar.

President Ashraf Ghani hadde lovet å slutte å angripe Taliban. Taliban hadde også lovet å slutte å angripe. Det var i forbindelse med feiringen av id al-adha. Likevel skjedde bortføringen.

Området der passasjerene ble bortført, er kontrollert av Taliban. Men gruppa har ennå ikke sagt at det er de som utførte angrepet.